Allt fler väljer pellets – och det är inte konstigt. Pelletsvärme är miljövänligt och relativt billigt. 

Pellets

Varför pellets?

Med pellets får du ett värmesystem som är både smart och smidigt. Om du vill veta mer om pellets eller beställa hem pellets till ditt hus, kontakta oss idag. Vi hjälper dig gärna att hitta den bästa lösningen för dig.

Pelletseldning är enkel att sköta och kräver mindre tillsyn än vedeldning. Du behöver inte hugga, stapla eller bära in ved, utan du kan fylla på din pelletspanna med enkla handgrepp eller låta den mata sig själv automatiskt. Du slipper också aska, sot och rök i ditt hus.

Pellets har ofta den lägsta driftskostnaden bland alla värmesystem, eftersom priset på pellets är stabilt och konkurrenskraftigt jämfört med andra bränslen som el, olja eller gas . Du kan spara tusentals kronor varje år genom att byta till pelletseldning, och dessutom kan du få bidrag för att installera eller uppgradera ditt värmesystem.Pellets är ett bränsle från vår i särklass största förnyelsebara resurs; skogen. I stort sett all pellets som produceras i Sverige består av biprodukter från skogsindustrin i form av såg- och kutterspån. Råvaran komprimeras under högt tryck och formar små stavar av träfibrer med mycket högt energiinnehåll. Tillverkningen av pellets kan ses som ett sätt att "förädla sågspån" till ett lagringsbart och transporteffektivt bränsle som kan flytta stora mängder energi från skogen till slutanvändarna.